Kirjaostoksilla Briteissä

Luetko paljon englanniksi? Siinä tapauksessa Lontoon-lomilla kannattaa käydä kirjakaupassa. Kirjat ovat siellä paljon halvempia kuin Suomessa.

Viime reissultani toin lapsille tuliaisiksi kirjoja.


Blethcley Parkin museokaupassa oli laaja valikoima sotiin ja arvoituksiin liittyviä kirjoja. Valikoin sieltä runokokoelman Poems from the Second World War ja astetta haastavamman puuhakirjan The Alan Trung Codebreaker's Puzzle Book. Kaksi vihkosta alareunassa ovat uusintapainoksia sodanaikaisista ohjekirjasista. Ajattelin, että Make do and mend sopisi kierrätystä arvostavalle nuorisolle ja How to Keep Well in Wartime luo hyvää ajankuvaa. Muutama viikko matkan jälkeen kirjakasa lepää vieläkin keittiön pöydällä. Minä olen lukenut nuo propagandavihkoset ja kolme runoa. Kiittämättömät teinit eivät ole vilkaisseetkaan kirjojen sisälle.


Itselleni ostin myös romaaneja, koska matkalukemistoni osoittautui liian pieneksi. Nämä kaksi irtosivat noin kymmenellä punnalla - halpaa on. Tuo Tattooist of Auschwitz on sentään siirtynyt yhden teinin huoneeseen. Itse luin sen jo matkan aikana. (Siitä olen muuten blogannut täällä.)

Kommentit

Suositut tekstit