Museotärpit Helsinkiin kesäksi 2019

Tänä kesänä kannattaa tehdä museoretki Etu-Töölöön. Sekä Kansallismuseossa että Hakasalmen huvilassa on herkkua tarjolla.

Kansallismuseon perusnäyttelykin on ihan ok, mutta nyt kesällä kannattaa suunnistaa kahteen ihmisen ja luonnon suhdetta pohtivaan näyttelyyn. Nick Brandtin Inherit the Dust -näyttelyssä on valokuvia, joissa yhdistyvät Brandtin aiemmin ottamat kuvat villieläimistä ja ihmisen muokkaamat kaupunkimaisemat, jotka ovat tulleet eläinten elintilan paikalle.





Museokaupan takana olevassa näyttelytilassa on Jälkiä-näyttely, joka käsittelee ihmisen ja luonnon suhdetta esittelemällä erilaisia metsästysmuistoja ja eläinten luista, nahoista sekä turkiksista tehtyjä esineitä. Ne laittavat pohtimaan, miten sitä onkin kehdattu olla luomakunnan herraa ja vielä ihan pieni hetki sitten.

Elefantinjalkajakkara ja mammutin luusta tehty talon pienoismalli. Semmosia sitten.

Sitten kun on tarpeeksi vellonut ilmastoahdistuksessa, voi siirtyä Mannerheimintien toiselle puolelle Hakasalmen huvilaan Suruton kaupunki -näyttelyyn. Aurora Karamzinin entinen kesähuvila on osa Helsingin kaupunginmuseota, ja mahdollisesti yksi lempimuseoistani Helsingissä. Sen näyttelyt on aina kiinnostavasti rakennettu ja tarjoavat jotakin kaikenlaisille vierailijoille. Suruton kaupunki. Kohtauksia 1920-luvun Helsingistä näyttää monta erilaista puolta 20-luvun Helsingistä. Tänne menen vielä uudestaan. Pakotan lapsetkin mukaan.



Mutta hei! Näihin pitää mennä tänä kesänä. Helsinki on suruton 1.9. asti. Samoin Brandtin valokuvat ovat esillä vain 1.9. saakka. Jälkiä-näyttely pitää ehtiä näkemään ennen 4.8.

Kommentit

Suositut tekstit