Syysloma Tallinnassa

Moni suuntaa syyslomalla lahden yli Tallinnaan. Tässä minun parhaat vinkkini viimehetken tärpeiksi tuohon monipuoliseen ja edulliseen kaupunkikohteeseen.


Lapsiperheille

Lennusadam on aivan ykköskohde, joka (kaikkien) kannattaa ottaa seuraavan Tallinnan matkan ohjelmaan, jos siellä ei ole vielä käynyt. Vanhaan vesitasohalliin ja sen ympärille on koottu Viron merimuseon näyttelyitä, joissa kerrotaan merenkulun historiasta. Täällä pääsee sisälle sukellusveneeseen ja jäänmurtajaan, ja lapsille on kaikenlaisia simulaattoreita, joilla pääsee testaamaan veneilyä. Lennusadam on parin kilometrin kävelymatkan päässä satamasta, joten minusta sinne on myös kiva kävellä, jos sää suosii.
http://meremuuseum.ee/lennusadam/fi/

Sekä lapsia että aikuisia kiinnostavat varmasti myös tunnelit Tallinnan alla. Kiek in de kök -tornin kulmalta pääseee Bastionien tunnelehin. Maan alla seikkaillaan noin tunti ja tänä aikana tutustutaan tunnelien historiaan ja käyttötarkoituksiin eri aikoina. Oppaat ovat erinomaisia ja visiittiin kuuluu jonkin verran kiinnostavien videoiden katselua.
Huom! Tälle reissulle tarvitset toimivat jalat ja lämmintä päälle.
https://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/nae-koe/nahtavyydet/pid-175387/bastionien-tunnelit

Huom! Obs! Note! Älä mene Tallinnan eläintarhaan, jos et halua kokea autenttista 1960-luvun eläintarhakokemusta.

Uusien elämysten perässä kulkeville

Jos et ole vielä käynyt Telliskivessä, mene nyt. (Älä mene, jos et kestä sitä, että et todellakaan ole ensimmäinen.) Se on boheemi ja urbaani alue, josta löytyy kiinnostavia ravintoloita ja paljon taiteellista pöhinää.

Patarein vankilassa pääsee tutustumaan neuvostoaikaiseen vankilaan. Täällä saatat olla ensimmäisten joukossa, koska vielä pari vuotta sitten rakennukseen järjestettiin vain satunnaisia tutustumiskierroksia. Parin vuoden päästä paikalla on kansainvälinen kommunismin uhrien muistomuseo, mutta vielä saatat nähdä ihan autenttisia oloja. Kesällä takapihalla on rento rantabaari -syyslomalla se kannattaa jättää väliin.
https://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/nae-koe/nahtavyydet/pid-175497/patarein-vankilan-nayttelyalue

Mustamäen torille kaipaaville

Mustamäen torin tunnelmaan pääset Balti Jaama Turgilla. Tämä kauppahalli sijaitsee rautatieaseman vieressä, varsin lähellä satamaa tai vanhaa kaupunkia. Pienissä myymälöissä voit shoppailla edullisesti ja tehdä sekä ruoka- että vaatelöytöjä.

Turreille

Tallinnassa voi osallistua ilmaiselle opastetulle kävelylle. Ajatuksena tietenkin on, että oppaalle annetaan opastuksen jälkeen juomarahaa, mutta suomalainenhan ei tippaa, vaan arvostelee palvelun Tripadvisorissa ja kirjoittaa siitä blogiin. Tällaiselle kävelylle voi lähteä ainakin Tallinnan matkailuneuvonnan edestä (Niguliste 2).


Bilehileille

Labor Baarissa drinkit tulevat koeputkissa, mittalaseissa ym. laboratoriovarusteissa. Käytännön vinkki: Kun tilaa koeputkisarjan, saa paljon makuja, mutta ei liikaa alkoholia.

Telliskivessä on vanhoista junanvaunuista tehty ravintola Peatus, joka illalla muuttuu juomabaariksi. Jos sää suosii, kannattaa kurkata.


Nautiskelijoille

Oma suosikkikauneushoitolani Tallinnassa on Sinine salong. Se ei ole kaikkein halvin, mutta kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin Suomen kauneushoitolat. Palvelu on ystävällistä ja suurin osa henkilökunnasta puhuu joko suomea tai englantia sujuvasti. Täällä voi varata hoidon yhtä aikaa koko kaveriporukalle - ja jos ette ole samassa hoitohuoneessa, voitte odottaa toisianne viihtyisässä loungessa. Sijainti on helppo, aivan Viru Keskusta vastapäätä.
https://www.sinine.ee/fi/

Viru Keskuksessa kannattaa piipahtaa Natura Siberican liikkeessä. Itse tykkään paljon tästä edullisesta ja laadukkaasta luonnonkosmetiikkasarjasta.

Herkkusuille

Tallinnassa on valtavasti hyviä ravintoloita ja kahviloita. Vääriä valintoja voi tehdä oikeastaan vain Raatihuoneentorilla ja muilla vanhan kaupungin keskeisillä kulkuväylillä; siellä hinta ei takaa laatua. Ravintolavalinta kannattaa tehdä jo etukäteen kotona, koska kivoista ravintoloista on vaikea saada pöytää ex tempore.

Pierre Chocolaterie. Ei pahaa sanottavaa.

Vanhassa kaupungissa visiitin arvoisia ravintoloita, joista pöydän saattaa saada ilman ennakkovarausta, ovat ainakin Ribe ja Leib. Jälkimmäinen on ihastuttava varsinkin kesällä herttaisten terassiensa takia, mutta ruoka toki maistuu syksymmälläkin. Jos jaksaa kävellä hieman pidemmälle ihan ytimestä, kannattaa varata pöytä Kuldmokkista.

Yöpyjille

Tallinnassa kannattaa tsekata hotellien lisäksi erilaiset huoneistomajoitukset. Ainakin hotels.comin ja booking.comin kautta löytyy runsaasti kivoja ja suht edullisiakin huoneistoja keskeisellä sijainnilla.

Kommentit

Suositut tekstit