Uudeksivuodeksi Ranskaan, osa 1

Olen jo jonkin aikaa haaveillut kielikurssista Ranskassa. Mielikuvissani näen itseni heinäkuisessa Provencessa, Nizzassa tai Marseillessa opiskelemassa aamupäivät ranskaa kurssilla ja harjoittelemassa iltapäivät ja illat taitojani käytännössä toreilla, museoissa ja ravintoloissa. Esteenä haaveilleni on kuitenkin ollut tällaisen loman hinta ja toisaalta vaikeus sovittaa yhteen koko perheen lomat.

Alkusyksystä pyörittelin taas tätä unelmaa mielessäni; mietin, milloin olisi sopiva aika lähteä. Lopulta päätökseen vaikutti se, että ammatillinen opetus siirtyy vuodenvaihteessa vuosityöaikaan, mikä tarkoittaa pitkän ja yhtenäisen kesäloman muuttumista useiksi lyhyemmiksi vapaajaksoiksi. Perheen yhteisten kesälomien ja varsinkin lomareissujen suunnittelu muuttuu siis entistä hankalammaksi, samoin minun heinäkuinen ranskan kurssini! Kalenteria tuskaisena selaillessani pysähdyin vuodenvaihteen kohdalle. Minullahan on joulun ja uudenvuoden tienoilla kolmen viikon loma - järjestetäänköhän silloin kielikursseja?

Joulukuinen Provence kuulosti aika hardcorelta, mutta Pariisissa tapahtuu joulun aikaan vaikka mitä.  Selailin nettiä ja googlailin erilaisia kielikouluja, ja päädyin France Langueen, jolla on toimipaikkoja ympäri maata. Pariisin Notre-Damen koulussa voi opiskella ranskaa pyhienkin aikana. Ilmoittauduin opiskelijaksi 30.12.-3.1. Finnairilta löysin sellaiset halvat lennot, joilla saavun Pariisin jo edellisenä viikonloppuna ja lähden seuraavan viikon alussa. Käytännön harjoittelua on siis luvassa runsaasti verrattuna varsinaiseen opiskeluun!

Pariisi on kalliiden ja huonojen hotellien luvattu kaupunki. Se tuli todettua taas kerran, kun yritin etsiä itselleni majapaikkaa reissun ajaksi. Oli tullut aika kokeilla Airbnb:tä. Ja vau, mikä valikoima erilaisia asuntoja sieltä aukesikaan! Vaihtoehtoja oli vaikka kuinka, mutta lopulta päädyin Latinalaiskorttelissa sijaitsevaan yksiöön, jolta on viiden minuutin matka kielikoululleni. Monelle muullekin keskeiselle nähtävyydelle (Jardin du Luxembourg, Panthéon, Sorbonne, Notre-Damen raato jne.) on 5-15 minuutin matka.

Alkusyksystä olin niin innoissani tästä matkasta, etten saanut öisin unta, vaan päädyin googlailemaan Pariisin nähtävyyksiä. Nyt minulla on pitkä to do and to see -lista. Tärkeintä on kuitenkin päästä nauttimaan Pariisin tunnelmasta ja käyttää kieltä mahdollisimman paljon.



Kommentit

Suositut tekstit