Matkailu koronan jälkeen

Kukapa olisi arvannut, että hiihtolomareissut jäisivät tämän kevään ainoiksi matkoiksi. Minä vietin hiihtolomani Ruotsin Vemdalenissa, enkä ollut onneksi edes suunnitellut muita matkoja keväälle 2020. Ruotsiin ei taida olla asiaa lähikuukausina, mutta eipä ole suurta huvitustakaan, kun siellä tuli vietettyä sekä syysloma että hiihtoloma.

En ole odottanut koko kevättä lähtökuopassa maata kuopien, vaan on ollut ihan mukavaa olla myös kotona ja keskittyä pieniin asioihin. Alkukesästä tuli vielä lämminkin, eli ei ole ollut tarvetta paeta sateista juhannusta ulkomaille. Sitten erehdyin ostamaan Mondo-lehden, ja nälkä todellakin kasvaa syödessä, eli nyt on pää tulvillaan erilaisia matkahaaveita.

Mondossa oli kuitenkin Heidi Kalmarin hieno kolumni siitä, kuinka korona voi muuttaa matkailua - tarkemmin sanottuna matkojen tarkemmasta suunnittelusta. Kolumnista inspiroituneena minäkin ryhdyin listaamaan seuraavan viiden vuoden haavekohteita (Suomen ja Norjan Lappi, Pietari, Viipuri, Tanska, road trip Englannissa, kuukausi Espanjassa, kuukausi Etelä-Ranskassa jne.) ja sitten karsimaan ja täsmentämään. Tänä vuonna matkustelen varmastikin lähinnä kotimaassa, mutta vuodelle 2021 on jo kestäviä suunnitelmia - joista saatte tietenkin lukea tulevaisuudessa.

Tulevia matkoja odotellessa bloggaan jo menneistä matkoista. Ehkä ne toimivat inspiraationa ja suunnittelun apuna jollekin toiselle.

Kommentit

Suositut tekstit