Viinimatka Alsaceen

Pari vuotta sitten lahjoimme lapsia kielen opiskeluun: jokainen, joka pelaisi Duolingon ranskan läpi, pääsee matkalle Ranskaan. Jälkikasvu saattoi odottaa matkaa Eurodisneyhin tai Nizzaan, mutta me aikuiset halusimme maistelemaan rieslingejä Alsaceen. Tuli myös halvemmaksi lennättää koko porukka Frankfurtiin ja vuokrata sieltä auto, jolla huruuttelimme Saksan moottoriteitä Ranskan puolelle.

Olimme varanneet asunnon pienestä lomakeskuksesta, joka oli aivan Eguisheim-pikkukaupungin ulkopuolella. Tämä osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Kaupunki oli hurmaava; sen kaduilla hypähdellessään saattoi kuvitella olevansa Kaunotar ja hirviö -elokuvan Belle. Hotelli oli siisti ja sen katettu uima-allas soveltui hyvin uimiseen myös toukokuisina päivinä. Paikka toimi hyvänä tukikohtana ympäri Alsacea suuntautuville retkillemme, ja ympäristö oli sen verran rauhallinen ja turvallinen, että saatoimme hyvällä omallatunnolla jättää teinit uimaan tai ottamaan Instagram-kuvia, kun itse suuntasimme viinitiloille.

 

Matkalla Eguisheimiin poikkesimme Chateau du Haut-Koenigsbourgiin, joka on siis linna, ei viinitila. Se oli aivan uskomaton, viimeisen päälle entisöity linna, jossa myös saattoi kuvitella olevansa joku Disney-prinsessoista.

 

Hotellia etsiessämme poikkesimme caveen jos toiseenkin, joissa matkakassa hupeni vinhaa vauhtia. Sillä välin kun aikuiset maistelivat viinejä, lapset ottivat järkkärillä kuvia itsestään. Win-win, ehdottomasti.

 

Toisena matkapäivänä nuoriso suuntasi kylille photo shooteja varten, ja aikuiset suuntasivat auton Domaine Weinbachia kohti. Tämä romanttinen viinitila  tarjoaa ruusuja, vallihautoja, suloisen vanhanaikaisen sisustuksen ja ihan hiton hyvää viiniä. Keväällä pystyimme pujahtamaan paikalle ilman ennakkovaroitusta, mutta kesällä kannattaa varata oma käynti ennakkoon.



Viimeisenä kokonaisena lomapäivänä oli aika tehdä lapsille ja nuorille soveltuvia juttuja. Teimme visiitin Montagne des Singes -apinapuistoon. Koko pieni vuori on täynnä apinoita, joita on helppo kuvata ja joita saa syöttääkin popcorn-kourallisen verran. Vaikka ajatus on vähän absurdi, puisto oli hauska vierailukohde, ja apinoiden syöttäminen oli mieleenpainuva (ja snadisti pelottava) kokemus.



Kävimme myös Chateau du Hohlandsbourgissa, joka myös on ihan oikea linna. Siellä pääsimme testaamaan jousiammuntaa ja osallistuimme haukkashow'hun, jossa isot, nopeat ja pelottavat linnut tekivät hienoja temppuja - ja yksi niistä istahti meidän perheen kuopuksen pään päälle.








Ajoimme takaisin Frankfurtiin Luxemburgin kautta. Mitään erityistä emme ehtineet siellä tehdä, mutta kävimme syömässä ja baladeeraamassa Echternachin kaupungissa. Ainakin voi sanoa, että on käyty Luxemburgissakin!


Tällainen matka oli sopiva kompromissi perheloman ja viiniloman välillä. Oli myös hyvä idea vuokrata auto Frankfurtista: säästimme rahaa verrattuna siihen, että olisimme lentäneet lähemmäs, ja hermoja sekä aikaa verrattuna siihen, että olisimme autoilleet kotoa asti. Toukokuun loppu oli onnistunut matkustusajankohta. Oli jo lämmintä, mutta ei vielä tukahduttavan kuuma. Missään ei myöskään ollut turistiruuhkaa, vaan pystyimme menemään minne vain ilman suurempaa ennakkosuunnittelua. 

Viimeinen vinkki: Kannattaa tarkkailla nopeusrajoituksia. Tältäkin matkalta sain muistoksi ylinopeussakot. Ja vielä oikein omalla kuvalla varustettuna.

Muistin kyllä ajaneeni Saksassa sakkokameraan, mutta yhtään en muistanut osallistuneeni Bond-filmin kuvauksiin pääpahiksen roolissa.



Kommentit

Suositut tekstit