Hanko: hotelli ja rannat

En ole vuosiin kaivannut rantalomia. Ne kuuluvat samaan aikaan kuin välikausivaatteet, katkenneet kurahaalarien lenksut ja Paula-vanukkaat. Silloin oli helpompaa, kun oli mukava allasalue ja all inclusive -baarit, joista lapset osasivat tilata sinistä slushia ja aikuiset gin tonicin. Noihin aikoihin haaveilin lomasta Hangossa tai Tanskan dyyneillä - niissä yhdistyivät tuttu rantaloma ja houkutteleva tuntematon. Viime ystävänpäivänä kävin päivävisiitillä Hangossa. Hanko ei ollut huono talvikohdekaan: pitsihuvilat ovat yhtä kauniita talvella kuin kesälläkin, ja jäällä kävellessä näki maisemat uudesta vinkkelistä.

Talvinen käväisy aktivoi kesäisen Hangon kaipuun, ja tällä kertaa kävin saman tien toimeen. Vaikuttimena saattoi toimia myös korona ja tieto siitä, ettei ulkomaille ole tänäkään kesänä menemistä. Helmikuussa oli vielä jonkin verran valinnan varaa (mutta jos haluaa ensi kesäksi jonkin tietyn viikon, kannattaa varata juuri nyt).

Enpä talvella lomaa varatessani arvannut, että täksi kesäksi saamme välimerelliset sääolosuhteet. Hanko oli myös säiden puolesta Suomen Riviera! Tein kolmen päivän matkan teinin kanssa, ja me upposimme rantalomamoodiin jo ensimmäisenä iltapäivänä. Tiedättehän sen rannalle - majapaikkaan levähtämään - ravintolaan -rytmin? Huoneen lattialla ratisi hiekka, jota piti pyyhkiä iltaisin lakanoista ennen sänkyyn sujahtamista, ja opimme nopeasti avoimen ikkunan ja tuulettimen optimaalisen kulman, jotta viilennyimme, mutta ilmavirta ei häirinnyt. 

Tärkeä osa Hanko-elämystä on majoitus. Kannattaa varautua siihen, että majoittuminen Hangossa on kallista. Minä hain vanhan ajan pensionaattikokemusta pienellä luksuksella, ja sellaisen kyllä sainkin! Majoituimme B&B Aurorassa, joka on aivan Hangon keskustassa kivenheiton päässä Casinosta ja sen rannasta. Majapaikkamme oli viehättävä vanha huvila, joka on toiminut vanhainkotina ennen muutosta bed&breakfastiksi. Vanhainkodista muistuttivat esimerkiksi käytännölliset (ja rumat) muovimatot, mutta kaikkinensa kokonaisuus oli varsin viehättävä! 

B&B Aurora. Jos varaat majoituksen täältä, varaudu siihen, että sisäänkirjautuminen tapahtuu ihan toisessa osoitteessa!

 
Sisustuksessa on paljon pieniä, kivoja yksityiskohtia, ja tämä sänky oli supermukava nukkua!
 
Aamiainen oli aivan huippu, ja me saimme syödä sen viihtyisässä salongissa. Aamiaisvaihtoehtoja on neljä, ja ne, joita me testasimme, olivat kaikki maukkaita.

Hangossa on upeita hiekkarantoja, joista voi valita itselleen mieluisimman. Meidän suosikkimme oli Tulliniemi, joka on pyöräilymatkan päässä keskustasta. Pitkällä rannalla ei ollut ruuhkaista, vaikka väkeä olikin kesäpäivää viettämässä. Pehmeä hiekkapohja ei ole äkkisyvä, mutta syvenee kuitenkin miellyttävän nopeasti, joten uiminen on miellyttävää. Vierailumme aikana vesi oli lämmintä, mutta sinilevää ei vielä ollut.


Lapsiperheiden kannattaa suunnata Plagenin rannalle eli ns. karusellirannalle. Siellä on paljon erilaisia palveluja (kahvila, pomppulinnoja, SUP-vuokraamo jne.) ja kiipeilytelineitä. Vedessä on karuselli, jonka köysissä voi roikkua. Ranta on tosi matala tosi pitkään eli soveltuu hyvin sellaisille auttavasti uiville mukuloille, jotka haluavat leikkiä ja lotrata vedessä.

Vertailun vuoksi maisema suurin piirtein samalta kohdalta talvella. Se on tosiaan lunta, eikä hiekkaa!



Kommentit

Suositut tekstit