Lähilomailua ja hellepäiviä

Alkukesän ajan on sää suosinut, vähän liiankin kanssa. Kaikki myötätuntoni on Elokapinaan osallistujien puolella, enkä voi kuin ihmetellä, mitä vaaditaan, että keski-ikäiset päättäjät ymmärtävät  ilmastokriisin koskettavan heitäkin.

Olen ollut lomalla, mutta en voisi kuvitellakaan istuvani paahtavan kuumalla kesäkadulla. Kannan pikkiriikkisen korteni kekoon jakamalla tässä bloggauksessa muutaman ilmastoystävällisen lomailuvinkin.

Kaikkea ei tarvitse omistaa

Olen tänä kesänä hankkinut kausikortin kahteenkin kesäurheilukohteeseen. Skipperi on monelle tuttu moottoriveneiden vuokraajana, mutta Skipperistä saa hankittua myös soutuvenekauden. Muutamalla kympillä saa vuokrata veneitä koko kesän ajan kerrallaan kolmeksi tunniksi. Minä en ole mikään kokenut soutaja, mutta ajatus rauhallisesta veneilystä Espoon rannoilla houkutteli. Parin kokeilukerran jälkeen voin sanoa olevani enemmän kuin tyytyväinen! Ensimmäisellä kerralla varasin veneen Nokkalasta ja soudin kaverin kanssa Isoon Vasikkasaareen, missä teimme pienen kävelyn ja söimme eväät. Toisella kerralla testasin Kauniaisten Gallträskiä. Pittoreski lampi on niin matala, että lähes kaikkialla kasvaa lummetta ja ulpukkaa. Lammen ympäri soutaa puolessa tunnissa, joten samalla retkellä voi kävellä lammen ympäri, hengähtää rannan penkeillä ja pulahtaa uimalaiturilta uimaan. Kolmen tunnin vuokrausaika mahdollistaisi pitkänkin lenkin rannalla, mutta itse olen toistaiseksi tyytynyt näihin piipahduksiin. Veneitä on monessa eri satamassa; Töölönlahdellekin pääsisi halutessaan soutelemaan. Hellesäässä pitää tietenkin muistaa juotava, aurinkorasva ja päähine. Itse soutelin Gallträskissä aamuvarhain, koska helteellä unta ei riitä kovin pitkään. Lampi oli täydellinen retkikohde ihanan lauhaan kesäaamuun.
 
Gallträskin maisemia
 
Toinen kesähyvinvointihankintani on SUPBoxin suppailukausikortti. Kotirannallani Kivenlahdessa viime kesänä aloittanut firma on tänä kesänä laajentanut toimintaa Klobbenille, Westendiin, Laaksolahteen ja Kuusijärvelle. Suppailu on ihana tapa nauttia kesästä ja merestä - ja samalla kehittää tasapainoa ja yläselän lihaksia. SUPBoxin palvelu on ollut ihan huippuluokkaa, ja mielestäni on loistavaa, että pääsen erilaisiin paikkoihin testailemaan lajia. Usein polkaisen nopeasti Kivenlahteen, mutta laji on melko raskas merellä, missä joutuu jatkuvasti mittelemään voimiaan tuulen ja moottoriveneiden nostattamia aaltoja vastaan. Kuusijärvellä ja Laaksolahdessa pääsee nauttimaan erilaisesta suppailusta, jossa voi rauhallisesti edetä tyyntä järven pintaa. Laaksolahden uimarantaa suosittelen muuten kesäkohteeksi myös uimareille. Viereisessä urheilupuistossa voi treenata ennen uintia, ranta sopii sekä lapsille että aikuisille ja siistejä vessoja on riittävästi. Ihan parasta on rantakahvila BiitsiBiili, jonka valikoimassa riittää testattavaa.
 
Ihan juotavaa menin hakemaan, mutta tällaisen tilasin vahingossa.

Luksusta lähilomiin

Kaipaatko jo ulkomaille? Minä ainakin. Tänään löysin sattumalta upean kohteen, joka ei häviä pohjoismaisessa vertailussa. Löysin ja löysin. Olen ainakin 20 vuotta silloin tällöin ja aina ohi ajaessani miettinyt, että pitäisi poiketa Auroran puistossa eli Träskändan kartanon puistossa. Tänään oli ylimääräistä aikaa kurvata auto parkkipaikalle ja lähteä tutustumaan puistoon. Miksi en tehnyt tätä jo silloin, kun lapset olivat pieniä? He olisivat kirmanneet innoissaan puiston poluilla ja piiloutuneet onttoihin puunrunkoihin. Toisaalta nyt sain vierailla yksin, ihastella kukkaistutuksia ja valtavia puita, eikä kukaan marissut, että parin kilometrin lenkki puiston ympäri olisi ollut liian pitkä. Sain istua rauhassa penkillä, katsella puiden latvuksia ja kuunnella lintujen viserrystä. Tänne palaan vielä, vaikka piknikille! Tai ottaisinko tavoitteekseni viettää viimeiset vuoteni puiston laidalla olevassa vanhainkodissa, Aurorahemmetissä? Jos bloggaukseni juhannusmatkasta Vejleen on jäänyt kaivelemaan sinua, kannattaa käydä tässä puistossa. Se on mielestäni hyvin samanlainen kuin Hotel Vejlefjordin puisto - tai moni muu pohjoismainen kartanopuisto.

Jos piknik-eväät jäävät kotiin, viehättävästä kahvilasta voi hakea juotavaa ja syötävää.




 
 
 
 

Staycation on tämän kesän trendi; jokaikinen hotelli sadan kilometrin säteellä on ottanut asiakseen markkinoida Facebookissa minulle juuri heidän ainutlaatuista staycation-elämystään. Tällä viikolla minulla on staycation ihan kotosalla, koska suurin osa perheestä on töissä tai reissussa, ja ainoa asia, mitä hotellilomasta olen kaivannut, on ilmastoitu makuuhuone. Pihikin ihminen voi kuitenkin napsia itselleen staycationin parhaat puolet. Tänä keväänä avattu Scandic Grand Central, joka on Rautatieasemalla Rautatientorin puolella, on varmasti loistohotelli, mutta sinne voi myös mennä pelkästään syömään, tai jos haluaa luksuselämyksen mahdollisimman halvalla, kannattaa puikkelehtia sisäpihan terassille ja tilata baarista drinkki tai pari. Varjoisa terassi on hellesäällä nappi valinta!

En sitten sieltä terassilta yhtäkään kuvaa ottanut, mutta vessakin on luksusta!

Kommentit

Suositut tekstit